2 Läs mer >>
 
INGRISIENSER TILL KAKA:
130 g smör

50 g grädde (0,5 dl)

50 g mjölk (0,5 dl)

50 g frysta lingon eller lingonsylt.
225 g vetemjöl (3 3/4 dl) 
3 g bakpulver (0,5 tsk) 
3 g bikarbonat (0,5 tsk)
2 g ingefära (0,5 tsk)
3 g nejlika (0,5 tsk)
5 g kanel (1,5 tsk)
100 g ägg (2 st)

240 g strösocker (2,5 dl)

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en avlång sockerkakform 11x29 cm. Börja med att smält smöret, blanda grädde, mjölk och lingon i en bunke. Sikta alla de torra ingredienserna. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt, vispa sedan i det smälta smöret. Blanda i de torra ingredienserna och variera med lite i taget av grädden och mjölken, blanda till en slät och fin smet. Fyll din sockerkakform med smeten och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 35-40 min, gör ett stickprov innan du tar ut den. Ta ut kakan och låt stå några minuter innan du vänder den och låter den svalna.

INGRIDIENSER TILL FROSTING:
100 g getost - chevre i rumstemperatur
60 g osaltat smör i rumstemperatur 
180 g florsocker (3 dl)

1/2 st citron

GÖR SÅ HÄR:
Vispa getost och smör fluffigt. Sedan vispar du i lite i taget av florsockret, vispa till en fast och len frosting. Sist blandar du i citronsaft.

Lägg kakan på ett fat och fördela frostingen över hela kakan, låt stå i kylen och dekorera med lingon blandade med strösocker innan servering.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mjuk pepparkaka med g...

2 Läs mer >>
 
Ett bröd
  • 1 dl honung
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • Smör och mandelspån till formen
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och alla kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
  3. Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor och valnötter, tillsätt vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
  4. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
  5. Smörj och bröa en sockerkaksform med krossat mandelspån. Fyll den med smet och grädda i mitten av ugnen i 40–50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
 
Enjoy...
 
 
 
 
 

Franskt kryddbröd - p...