Mjuk pepparkaka med getostfrosting

 
INGRISIENSER TILL KAKA:
130 g smör

50 g grädde (0,5 dl)

50 g mjölk (0,5 dl)

50 g frysta lingon eller lingonsylt.
225 g vetemjöl (3 3/4 dl) 
3 g bakpulver (0,5 tsk) 
3 g bikarbonat (0,5 tsk)
2 g ingefära (0,5 tsk)
3 g nejlika (0,5 tsk)
5 g kanel (1,5 tsk)
100 g ägg (2 st)

240 g strösocker (2,5 dl)

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en avlång sockerkakform 11x29 cm. Börja med att smält smöret, blanda grädde, mjölk och lingon i en bunke. Sikta alla de torra ingredienserna. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt, vispa sedan i det smälta smöret. Blanda i de torra ingredienserna och variera med lite i taget av grädden och mjölken, blanda till en slät och fin smet. Fyll din sockerkakform med smeten och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 35-40 min, gör ett stickprov innan du tar ut den. Ta ut kakan och låt stå några minuter innan du vänder den och låter den svalna.

INGRIDIENSER TILL FROSTING:
100 g getost - chevre i rumstemperatur
60 g osaltat smör i rumstemperatur 
180 g florsocker (3 dl)

1/2 st citron

GÖR SÅ HÄR:
Vispa getost och smör fluffigt. Sedan vispar du i lite i taget av florsockret, vispa till en fast och len frosting. Sist blandar du i citronsaft.

Lägg kakan på ett fat och fördela frostingen över hela kakan, låt stå i kylen och dekorera med lingon blandade med strösocker innan servering.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

låter mumsigt!!

2 Anonym:

skriven

älskar bilden!!! :)

Kommentera här: