2 Läs mer >>

Ingredienser

  • 1,5 dl kvarg/kesella
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1,5 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5-1 dl kakaopulver
  • 1 dl socker eller honung
  • Valfritt: 0,5 dl kokosflingor, några matskedar jordnötssmör, vaniljpulver, hackade nötter

Instruktioner

1. Om man inte har havre mjöl så mixa havregryn till havremjöl i en matbredare.

2.  Blanda alla torra ingredienser separat i en bunke.

3. Tillsätt de blöta ingredienserna.

4. Smöra en form och ströa antingen med ströbröd, mjöl eller kokosflingor. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter 

 

 

enjoy...

 

 

 

 

Nyttig kladdkaka