1 Läs mer >>
 
 
ca 30 st
 
 
 
DEG:
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk hel kardemumma
  • 1 g saffran
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 12 dl vetemjöl, ev lite mer
FYLLNING:
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 200 g riven mandelmassa
GARNERING & PENSLING: 
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl pärlsocker
 
 
 
 
 

Saffransbullar

2 Läs mer >>

 

INGRIDIENSER:
  • 200 g sötmandlar
  • 12 dl strösocker
  • 12 dl vatten

 

 
 
GÖR SÅ HÄR:

Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig. Rör om hela tiden. Ta kastrullen från värmen och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Separera dem försiktigt. Låt svalna.

 

 

 

 

Brända mandlar