Franskt kryddbröd - pain d'épice recette
Ett bröd
- 1 dl honung
- 1/2 dl råsocker
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 msk brödkryddor
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl torkade aprikoser
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl valnötter
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk flingsalt
- 2 tsk bikarbonat
- Smör och mandelspån till formen
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och alla kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
- Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor och valnötter, tillsätt vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
- Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
- Smörj och bröa en sockerkaksform med krossat mandelspån. Fyll den med smet och grädda i mitten av ugnen i 40–50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Enjoy...
Kommentarer:
2
Anonym:
fin bild!!!
skriven
bakade detta brödet i helgen och det var mycket omtyckt!