Chokladmaränger
ca 9 st
Ingridienser:
- 100 g mörk choklad
- 3 ägg, endast vitor
- 1,5 dl strösocker
Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Vispa äggvitor och 0,5 dl socker till ett fast, vitt skum. Tillsätt resten av sockeret och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.
Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.
Grädda 1 timme 30 minuter på 125 grader. Låt de sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.
Enjoy..
skriven
mmmm ser mumsigt ut!!